بسيارى از مردم ويتامين A را پيام آور بينايي بهتر مى دانند. توجه كنيد كه سلامت پوست ما نيز مستقيماً به ميزان ويتامين A غذاى ما مرتبط است.
ويتامين A براى خنثى كردن عناصر مضر پوست نقش آنتى اكسيدان را بازى كرده و از تشكيل چين و چروك در آن جلوگيرى مى كند. به علاوه پيشرفت آن را به تاخير مى اندازد و پوست ما را جوان نگاه مى دارد.دو سوم ويتامين Aمصرفى ما از بتاكاروتن تامين مى شود كه توليدكننده رنگ زرد و نارنجى در ميوه ها و سبزي هاست. بدن ما بتاكاروتن را به ويتامين A كه براى سلامت پوست الزامى است تبديل مى كند و به مصرف مى رساند.سيب زمينى، هويج و زردآلو منبع غنى بتاكاروتن است.ويتامين A نوسازي پوست را افزايش مي دهد و از تشكيل چين و چروك در آن جلوگيرى مى كند.
ويتامين A محلول در چربى بوده و به راحتى در بافت بدن ما ذخيره مى شود، در حالى كه قابليت ذخيره شدن در هيچ گياهى را ندارد. مصرف آن بيش از ميزان مجاز روزانه تاثير سمى دارد، بنابراين عاقلانه نيست كه قرص ويتامين A را به غذاى خود بيفزاييد. به مزه دلپذير ميوه ها و سبزيجاتى كه حاوى مقدار زياد بتاكاروتن هستند و مصرف آنها خطري براى سلامتي پوست ندارد بسنده كنيد.
10 راه ساده براى افزودن بتاكاروتن به سبد غذايى شما وجود دارد:
1- هويج رنده شده به سس ماكاروني يا لازانياي خود بيفزاييد. در مزه غذا تاثير چندانى ندارد، اما كاروتن آن پوست شما را تغذيه مى كند.
2- برگ تازه اسفناج را به سبزيجات سالاد خود بيفزاييد. اسفناج نسبت به ساير سبزيجات گروه خود بتاكاروتن بيشترى دارد.
3- روزانه يك ماده لبنى با طعم ميوه مصرف كنيد، مثل ماست و ميوه تازه. زردآلو، هلو و انبه را به آن بيفزاييد تا ميزان كاروتن غذاى شما افزايش چشمگيري داشته باشد.
4- برش هاى كوچكى از هندوانه را همراه با نعناع به نوشيدنى خود بيفزاييد. تاثير بسيار مطلوبى بر پوست شما خواهد گذاشت.
منابع غني از ويتامين A عبارتند از: جگر، شير، زرده تخم مرغ، پنير چدار، ماهي ، سيب زميني شيرين، هويج، كدو حلوايي، طالبي، زرد آلو، هلو، كلم بروكلي، گريپ فروت ، اسفناج و ساير سبزيجات سبز تيره و برگي شكل.
5- هميشه برگ كلم تازه داشته باشيد و به عنوان پيش غذا آن را ميل كنيد.
6- به شام خود ميوه بيفزاييد. كمپوت هلو و زردآلو يا هلو و زردآلو تازه را در دسترس نگه داريد تا به سالاد ميوه شبانه خود بيفزاييد.
7- ميوه هاى گرمسيرى را انتخاب كنيد. اگر از ميوه هاى عادى خسته شده ايد به ميوه هاى مناطق حاره مانند انبه روى آوريد.
8- گل كلم يا اسفناج تازه را به ماكارونى يا سالاد گوجه فرنگى بيفزاييد. موجب شادابى پوست شما خواهد شد.
9- انبه را در سس تند جانشين گوجه فرنگى كنيد كه نه تنها گيرنده هاى چشايى شما به وجد در مى آيند بلكه ميزان زيادى كاروتن نيز به سبد غذايى شما افزوده شده است.
10- آب ميوه هاى غنى از كاروتن را بنوشيد، مثل آب طالبي و آب هويج .
ويتامين A براى خنثى كردن عناصر مضر پوست نقش آنتى اكسيدان را بازى كرده و از تشكيل چين و چروك در آن جلوگيرى مى كند. به علاوه پيشرفت آن را به تاخير مى اندازد و پوست ما را جوان نگاه مى دارد.دو سوم ويتامين Aمصرفى ما از بتاكاروتن تامين مى شود كه توليدكننده رنگ زرد و نارنجى در ميوه ها و سبزي هاست. بدن ما بتاكاروتن را به ويتامين A كه براى سلامت پوست الزامى است تبديل مى كند و به مصرف مى رساند.سيب زمينى، هويج و زردآلو منبع غنى بتاكاروتن است.ويتامين A نوسازي پوست را افزايش مي دهد و از تشكيل چين و چروك در آن جلوگيرى مى كند.
ويتامين A محلول در چربى بوده و به راحتى در بافت بدن ما ذخيره مى شود، در حالى كه قابليت ذخيره شدن در هيچ گياهى را ندارد. مصرف آن بيش از ميزان مجاز روزانه تاثير سمى دارد، بنابراين عاقلانه نيست كه قرص ويتامين A را به غذاى خود بيفزاييد. به مزه دلپذير ميوه ها و سبزيجاتى كه حاوى مقدار زياد بتاكاروتن هستند و مصرف آنها خطري براى سلامتي پوست ندارد بسنده كنيد.
10 راه ساده براى افزودن بتاكاروتن به سبد غذايى شما وجود دارد:
1- هويج رنده شده به سس ماكاروني يا لازانياي خود بيفزاييد. در مزه غذا تاثير چندانى ندارد، اما كاروتن آن پوست شما را تغذيه مى كند.
2- برگ تازه اسفناج را به سبزيجات سالاد خود بيفزاييد. اسفناج نسبت به ساير سبزيجات گروه خود بتاكاروتن بيشترى دارد.
3- روزانه يك ماده لبنى با طعم ميوه مصرف كنيد، مثل ماست و ميوه تازه. زردآلو، هلو و انبه را به آن بيفزاييد تا ميزان كاروتن غذاى شما افزايش چشمگيري داشته باشد.
4- برش هاى كوچكى از هندوانه را همراه با نعناع به نوشيدنى خود بيفزاييد. تاثير بسيار مطلوبى بر پوست شما خواهد گذاشت.
منابع غني از ويتامين A عبارتند از: جگر، شير، زرده تخم مرغ، پنير چدار، ماهي ، سيب زميني شيرين، هويج، كدو حلوايي، طالبي، زرد آلو، هلو، كلم بروكلي، گريپ فروت ، اسفناج و ساير سبزيجات سبز تيره و برگي شكل.
5- هميشه برگ كلم تازه داشته باشيد و به عنوان پيش غذا آن را ميل كنيد.
6- به شام خود ميوه بيفزاييد. كمپوت هلو و زردآلو يا هلو و زردآلو تازه را در دسترس نگه داريد تا به سالاد ميوه شبانه خود بيفزاييد.
7- ميوه هاى گرمسيرى را انتخاب كنيد. اگر از ميوه هاى عادى خسته شده ايد به ميوه هاى مناطق حاره مانند انبه روى آوريد.
8- گل كلم يا اسفناج تازه را به ماكارونى يا سالاد گوجه فرنگى بيفزاييد. موجب شادابى پوست شما خواهد شد.
9- انبه را در سس تند جانشين گوجه فرنگى كنيد كه نه تنها گيرنده هاى چشايى شما به وجد در مى آيند بلكه ميزان زيادى كاروتن نيز به سبد غذايى شما افزوده شده است.
10- آب ميوه هاى غنى از كاروتن را بنوشيد، مثل آب طالبي و آب هويج .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر